WELCOME TO MY BLOG , HARAP KORANG HARGAI PERCERITAAN AHKU , SELAMAT MEMBACA DAN SELAMAT BERAMAL ,ILOVEYOU .

Jumaat, 6 Januari 2017

Kawan Lupa Kawan

Assalamualaikum semua , dah lama tak cerita pasal diri aku lagi , hmm aku nak share satu benda kat korang, aku sedih dengan kawan2 aku , tak ada kawan baik yang kekal semua nya kejap je , ada kawan takley membantu aku langsung, bila dah ade pakwe dah jarang nak ajak kuar , ngn pakwe dia je 24 jam , mase tak ngn bf dia tuh setiap mase mcg aku kuar sne la sini la, then macam2 dia nak borak walaupun ade bf A ni tapi bile dah putus pon masih ajak kuar tapi bile dah ade bf B ni susah sgt ,bukan susah sgt tapi mmg tak la nak jumpa , ntah apa la bf dia halang sangat kuar ngn aku, tapi aku ley sabar lagi tapi bile nak gy konvoi ary tuh aku mmg nak ikut budak ni tp mase mlm esok nk gy konvoi aku tukar plan taknk prgi tapi bf B dgn dia ni ajak aku jgak sbb takde kwn la nty , tp bile aku trkantoi ngn bf aku diorg taknk mengaku yg diorg yg pakse aku pergi , tapi aku ye kan aje la yang aku nak sgt pergi sampai la bergaduh .... tapi alhamdulillah la dh ok ... aku sedih sgt dpt kwn mcm ni bile susah baru nak cari aku , mungkin aku ni memang tempat org yang dlm kesusahan.. aku nak cerita pon aku tak tahu nak luah kan siapa,,, walaupon aku ade bf , kadang2 tak lega pon nak luah kan kat dia , sebab aku perlukan kawan baik , sahabat yang ley dengar semua masalah ... tapi tulah mungkin sakarang mase nye aku lupakan budak2 sekolah lama aku dan sahabat yang buat aku macam ni :(

Rabu, 18 Jun 2014

Kesabaran Dan Ketabahan

Okay Salam Sejahtera Dan Assalamualaikum Kepada yang islam ,
kesabaran itu indah , Ketabahan itu kita yang boleh tabah menghadapi segala dugaan , contohnya dikutuk , di hina . kita hanya dapat mendiamkan diri dari caci di maki di hina di kutuk .
sekarang aku nak ceritakan kehidupan aku , kisah diri ku , "kisah diri ku"
aku bekerja di restoran boleh dikatakan terkenal jgak la , "The Humble Chef"
hmm, aku suka kerja di situ tapiiiiiii ...... tula , aku sedih sgt dan tak sangka kawan sendiri aku kutuk aku ??
yes dulu aku keluar kan dia dr rumah aku , sebab sikp dia yg suka sgt save duit -.-
dia dh dok umah brapa bulan then bayar RM50 jewww ???
gaji dah la 1500 weyh kau igt dok rumah aku , tak byr duit air dan eletrik ke ?? kau igt free ?
ku malaas nak cerita kat org psl ape aku halau dia , byk lg dia buat keluarga aku jd benci dia balik rumah aku , mak aku selalu marah aku sebb dia la , hmm , lps tu aku berhnti keja kat humble chef tapi aku masuk balik keja humble chef just berhenti 3 ary je , bile masuk je , smua macam benci aku , adekah sbb aku halau dia ?? kalau kau tahu la sbb ape aku halau dia , mgkin korang sokong aku , tp aku malas nk cerita kat tmpt kje , sbb aku masih nk jage maruah dia lg, tgk betapa aku sygnya dia lg , 
kalo org kat tmpt kje ni jadi aku diorg akan fhm sbb ape and rase mcm mane aku rase , kerja balik je , tidur kat gym , sanggup berpisah ngn keluarga , cuma nak crik rezeki , mcm2 aku pernah rase , aku kne basuh kain sendiri , makan masak kan sediri , tak sedap , kena kutuk ngn sekerja , kne bangun2 pagi hingga malam kne kja , penat sangat dok sini , dan akhir bulan ni aku nk berhenti lg kat humble chef , aku dh taknak kja sini lg , aku taknak berpisah lg ngn keluarga , biarlah aku berhnti lg kne kutuk lg ke ape , berserah jelah , redha jela . and lg satu aku beli brg utk di masak bukan nye aku tak beli brg utk di makan , sory :(

Sabtu, 17 Mei 2014

Accident 14/5/2014


sakitt time ni we , accident menyakitkan , walaupown muka ni yang kena , kena jahit kat dagu , hidung dahi , nak wat mcm mane lg , benda dh berlaku kan , sakit macam mane ni hanya org yg pernah accident .
ya allah berikan aku kekuatan , kuatkan semangat aku . 
14/5/2014 aku accident , alhamdulillah aku masih boleh bercakap , senyum , menangis , ketawa , happy , boleh berdiri , boleh berjalan , boleh makan , boleh pegang brg . terima kasih ya Allah kau berikan kesempatan kepada ku , pinjam kan tubuh ni ya Allah . terima kasih ya Allah :)

Jumaat, 9 Mei 2014

Sahabat Ku !!!


salam , sory dah lama tak cerita pasal kisah aku "kisah diri ku" . aku sekarang nak citer pasal aku ngn kawan aku yang lama rapat dalam 6 tahun jgak la , aku sedih sebab aku tak mampu menjaga hati kawan aku sendiri , mungkin cara aku salah , takde niat dalam hati aku nak buat kau macam tu , aku ade sebab , dan sebab itu memaksa aku utk buat kau macam ni , aku malu ngan kau , sbb aku sendiri tak dapat nak cakap ape yg patut aku cakap kan , sory kawan , aku sedih gak buat kau macam ni , aku memang terpaksa melakukan itu kat kau , mungkin aku buat ni membuat kau tersinggung & sedih & kecewa ngn sikap aku , tapi terpaksa . aku tak nak buat macam i , sbb aku syg kau dah macam adek aku sendiri , macam darah daging aku , tkpela , aku tak mampu nak kata ape , sbb aku cakap psl ni nanti timbul masalah lain akan datang , aku redha ape yg kau nak cakap , ape yg org tahu aku menghalau kau dari rumah . mungkin ini ujian yg harus aku tempuhi . aku harap kau tahu bahawa aku syg sgt kat kau kawan , maafkan aku kawan , menyakiti hati mu . tapi aku arap kita tetap kawan sejati . 

 Setiap Hari Aku cuba Membuka Setiap Dosa Aku Dan Mencari Kesalahan Aku , Mencari Kesilapan . 
Kerana Keluarga Kita Terpisah . Kerana Keluarga Aku Terpaksa Menyakiti Mu :( 
Ya Allah Berilah Aku Kesabaran Dalam Jiwa & Hati Ku.

Dan Jangan Pisahkan Aku Ngan Sahabat Sekian Lama . Kuat kan Hati kami . supaya tak terpisah dan hasrat Dengki & benci & dendam :( amin

Khamis, 30 Ogos 2012

Jatuh Hati Lagi

Yazid Rosmi

Tertiba tiba jatuh hati lak kan ? hihi , pelik =='
Rasa-rasa kan , takdir kowt :D
Then agak-2 dia suka aku tak ?
Org Kata Dia Playboy :D
hurm , Takpela :(
Ehh , Pada Tarikh 31/08/2012
Aku Kuar Ngan Dia , Kitorg Gi Hulu Langat , Kat bukit , tengok bunga api :D
Tapi Malang , kitorg lambat , sebab kitorg gerak pown kol 11.30 broooo !
tgu kawan dia lagi , mcm-2 la :D
huh , kaki aku penat doe , naik motor RXZ :D
Aku naik ngn abg aku , takdela aku takot , tapi ngn dia , perhhhh ! takot doeeeeee :D
Hihi , Bergentar kaki aku :D
Malu -.- Haha , grrrrrrrr :(
Weyhhh , kenapa hati aku suka dia ? :( 
tibe-2 aty aku sayang kat dia :DDD
please cakap kat dia aku suka dia :"(
dan arap kalau couple ngn dia , dia tak curang  or playboy ke ape ke ngn aku :(
AMIN <3



Khamis, 9 Ogos 2012

Kesepian

Heyy , guys :D
Aku Sekarang single , kerana tiada jodoh aku ngan sidia :D
Walau aku di tipu walau aku di curang , im happy sebab ia la terbaik untuk aku :D
aku tak tahu hati aku dah tawar untuk mencintai lelaki ,
maaf dah tak lagi aku nak cakap , aku dah malas layan cinta monyet !!

Jumaat, 27 Julai 2012

Dia Curang

Selesai lah aku ngn dia hary nie sepatutnye dah 4 bullan bersama ,
ya Allah . Aku Nak lupakkan dia ,
Sanggup Dia curang ngn hamba .
Sikit pown dia tak hirau kan hamba .
sikit kata maaf dari mulut dia takde pown,.
aku setia ngn dia , rupa nye dia curang :( kayy bubye .